GIVE ME WINGS – IRMA SCHIFFERS

Afbeelding Geplaatst op Geupdate op

Give me wings  Give me wings – Irma Schiffers   30 x 40 cm oilpaint

(For English, scroll down)

Absoluut een vervolgverhaal op het schilderij ‘Vomiting Gaia’, waar een soort vogel gevormd werd door de rookslierten. Ook in één nacht geschilderd. Hier zie je wederom de mistige omgeving aan de onderkant. Boven de bergen is het uitzicht helder. De vogel is ‘getraind en geconditioneerd’, dat zie je aan de handschoen van de ‘valkenier’ maar alle koorden zijn (grappig genoeg) weggelaten op het schilderij. Staat voor vrijheid, maar blijkbaar volgens de oude conditionering kijkt de vogel vertwijfeld naar het verleden en heeft wellicht nog niet in de gaten dat alle koorden zijn losgemaakt. De andere vogel vliegt vrij en wacht op gezelschap. De blote arm van de ‘valkenier’ staat voor vertrouwen, in dit geval in de conditionering en dat het dier geen schade aanbrengt. Zo moet het gaan worden, vrij om te gaan en te staan waar je wilt. ‘Give me wings’ staat voor vertrouwen dat je die vleugels al hebt en ze alleen maar uit hoeft te slaan. Het moet toch heerlijk zijn om over de bergen te kunnen vliegen en alles te overzien. De keuzevrijheid hebben om te gaan en te staan waar je wilt. Wat rest, is de overtuiging durven hebben dat we dat kunnen wanneer we maar willen.  Op naar een mooie nieuwe wereld!

ENGLISH VERSION±

This is definitely a follow-up from ‘Vomiting Gaia’, where a bird arise from out of smoke. Beneath you see again some fog. Also painted in one night. The sight is clear above the mountains. De bird is ‘trained and well-conditioned’, because you can see the glove of the falconer. But all strings and ropes are gone. This painting represents ‘freedom’ but the bird looks to the past in doubt, because he isn’t aware of this ‘freedom’. The other bird flies free and is waiting for company. The bare upperarm of the falconer is symbolic for trust in it’s conditioned behaviour, and isn’t afraid he get harmed. ‘Give me wings’  stands for trust in your own wings and the fact that you can spread them anyway. It must be glorious to fly over the mountains and to take in at a glance. To have a choice whether you will fly or stay whereever you want to be. the only thing  we need is take the risk for a new conviction that we can fly, whenever we want. Let’s fly for, and into a beautiful new world!

2 gedachten over “GIVE ME WINGS – IRMA SCHIFFERS

  Elisabeth zei:
  30 januari 2014 om 21:06

  Lieve Irma,

  Ook dit schilderij is veelzeggend! En een mooi vervolg op de andere. En ook deze, net als die andere in één nacht geschilderd!! Irma, ik blijf het allemaal bijzonder vinden. Je bent een bijzondere vrouw!

  warme groet, Elisabeth

  nestorcappaert zei:
  13 maart 2014 om 10:58

  Prachtig. Heb zin om er muziek bij te plaatsen: http://www.youtube.com/watch?v=M_gSydN_BYM tijdens het bekijken

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s