FEMININ POWER – Irma Schiffers

Afbeelding Geplaatst op Geupdate op

Feminin power  Feminin Power – Irma Schiffers

Olieverf op linnen, 40 x 50 cm

Na Panthera Beauty voelde ik al dat er een zwarte panter geschilderd wilde worden. Het beeld bleef wel bij me, maar ik liet het rusten. De afgelopen week even een inspiratie-dip tot ik de afgelopen nacht continu met de panter werd geconfronteerd. Dus dan zit er voor mij niets anders op dan er maar aan te beginnen… En hier is ze dan. Liggend, in ruste maar alert!

Veel symboliek op te zien wederom en een aantal symbolen die de zwarte panter vertegenwoordigt zijn in een nutshell: zeer mystiek, vrouwelijkheid, de moeder, maankracht, moed en kracht, solitair, onafhankelijk.  Symbool van duisternis en dood en de daaropvolgende wedergeboorte.  De zwarte panter helpt ons deze levensaspecten en de erin besloten krachten te begrijpen. Door ze onder ogen te zien, bevrijden we ons van deze angsten en leren we hun krachten te benutten. Staat ook voor heldervoelendheid (zeer gevoelige gezichtshuid), helderziendheid en helderhorendheid. Een echt nachtdier.   Ik begrijp wel waarom deze zwarte panter mij ´achtervolgt´ 😉

Een kristallen piramide, een maan die in het water zakt, of eruit op stijgt, wie zal het zeggen.  Een gevlekte panter (van het vorige schilderij) is nu de ondergrond maar op de voorgrond; in de wolken zie ik een koppel samenkomen. Van rechts komt een licht…   Absoluut veel feminin-energy in dit schilderij. Wie weet laat ze me voorlopig ´s nachts met rust, maar ze past voor mij wel mooi in het rijtje prachtige roofdieren dat inmiddels in olieverf is verschenen. Voor de overige ´katachtigen´ kun je bij de´ populaire thema´s´ in de rechterkolom  op ´Kat´ klikken.

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s