BOOK OF TRUTH .- Irma Schiffers

Afbeelding Geplaatst op Geupdate op

Book of truth  Book of truth (voorlopige titel, omdat het zo veelomvattend is en niet direct visueel te interpreteren)  De expositie is ´gelukkig´pas in september  😉

Olieverf met paletmes, 60 x 80 cm

Doek wat multi- interpretabel is. Maar voor degenen die willen weten wat ik erbij voel en zag ontstaan hieronder mijn interpretatie.

 Bijzonder tot stand gekomen. Geen idee wat ik aan het doen was. Een voor mij totaal onherkenbare stijl, dus voel me er niet direct mee verwant. Meer een analyse (dus enigszins afstandelijk, dit keer, niet alleen qua stijl) van de wereld die er op het doek verschijnt. Veel rode kleuren en grof en ´dik´ aangezet. (Grappig want rood is de kleur van de aarde, de gronding, het aarden, basis en ´overlevingsprincipe´)  De witte bol voelt voor mij als de aarde, en omdat er allemaal ogen in te zien zijn, een beetje een BB idee.  Bovenin een figuur die zonder vrees in de ruimte springt, lijkt een boek te dragen. Links een vrouw die je op twee manieren kunt zien. Uit de bol schietend, of in de bol duikend… Als ik het zelf ben, schiet ik er overigens uit, dat zeker!  Gezichten, landen, rechtsboven een land waar momenteel veel gebeurt, maar al lang ook in de geschiedenisboeken staat.  🙂 Dat is wat ik zie ontstaan, maar het is zeer multi-interpretabel, weinig figuratief en laat veel aan de verbeelding over. Vrijheid en chaos zijn voor mij persoonlijk wel hoofdthema´s zoals ik dit voel. Vandaar voorlopig book of truth. We kunnen niet ontkennen dat er heel veel waarheid boven tafel komt, en dat moet ook want 2013 is ´energetisch´ het jaar van de waarheid.  Maar het mooie van dit soort doeken is, is dat het ´in the eye of the beholder´ is wat het wil uitdrukken. Dus dat wil ik zo veel mogelijk zo laten… Zie wat je wilt zien! Ik merk dat het voor mij steeds duidelijker wordt, zelfs tot in detail! Prophesy… Prosperity…?

6 gedachten over “BOOK OF TRUTH .- Irma Schiffers

  Ingrid Joosten zei:
  13 juni 2013 om 22:52

  Passionele ruimtelijke vrijheid zou ik erin zien 😀

   Irma Gereageerd:
   14 juni 2013 om 00:17

   Het gaat hier zeker om ´vrijheid´, dat voel ik ook zo… 😉

  Francette Mulder-Jansen zei:
  14 juni 2013 om 00:02

  Ik zie een gezicht en ogen, mond en neus, en inderdaad een boek, zie ook links een vogel en een been, heel interessant!!!

   Irma Gereageerd:
   14 juni 2013 om 00:21

   Er gebeurt veel. Ik zag in eerste instantie niet de (onder) benen, want die staan, zoals ik het zie, IN de witte bol. Er komt een vrouw uit die achterover is geplaatst en omhoog kijkt. Precies andersom kan ook te zien zijn.

  Maarten Tiggeler zei:
  14 juni 2013 om 00:48

  Krachtig schilderij, emoties spelen meer een rol dan symbolieken voor mij in dit schilderij, er is veel beweging, er moet iets uit : “spread the news!”

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s