DANS VAN HET HART – Irma Schiffers

Afbeelding Geplaatst op Geupdate op

Dans van het hart -kleiner Dans van het hart

Acryl met paletmes, 50 x 60 cm

Dans van het hart, het kan niet missen als je goed kijkt. De zwanen vormen samen een hart; zo zie je ze vaker gefotografeerd en dat spreekt op zich al genoeg tot de verbeelding. Op de achtergrond een koppel dat samen in een hart van water stapt. Als het ware de ´afspiegeling´ van de zwanendans op de voorgrond, maar dan in een ander perspectief. Dit schilderij lijkt een gevolg op het doek ´Welkomstritueel´ dat ik zo´n anderhalf jaar geleden midden in de nacht plotseling maakte.

Ik werkte deze nacht over een eerder gemaakt doek heen dat ´het versluierde hart´ heette (ja heette, want dat bestaat nu niet meer) dus het was zeer verrassend voor mij dat het thema met die twee harten die daarop afgebeeld stonden, uiteindelijk terug kwam tijdens het werken met de paletmessen. Ik moet er nog steeds aan wennen, want ik werk nog steeds het liefst met penselen en olieverf. Het wordt zachter, , realistischer, gemakkelijker te verwerken (voor mij) en je laat minder aan het toeval over. Het heeft allebei wel voordelen, maar ik pak nu toch maar weer even de penselen en de olieverf.

Ik had dat  ook niet geplaatst op de facebook pagina van Kunstschilders Texel, want op de één of andere manier beschouwde ik het nooit als af, maar wilde er blijkbaar ook niet meer mee verder gaan. Die  creatie is nu geofferd, en voor mijzelf is dat helemaal goed.  Voor het zwanenkoppel dat blijkbaar op weg was naar deze uitbeelding ook… klik voor de vorige zwanen-tocht   hier 

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s