TROONSWISSELING – Irma Schiffers

Afbeelding Geplaatst op Geupdate op

Troonswisseling- Irma Schiffers Troonswisseling 2013

Olieverf op linnen, 60 x 80 cm

De troonswisseling in 2013 kwam vrij snel tot stand. Als vervolg op een eerder door mij gemaakt schilderij van  een schaakspel met de titel  ´life is a chessgame´ (zie hieronder de link naar dat schilderij) ontstond blijkbaar het idee om dit keer de koning en de koningin tevoorschijn te laten komen. Hier zie je de koningin die vertrekt, in dit geval omvalt, maar ondersteund wordt door de ´groene´ band van het biljartspel; groen als kleur van het hart, onze hartchakra. Hetgeen nog eens ondersteund wordt door de groene bal (hier het symbolische getal 13) die de koningin laat ´rusten´.

De koning staat voor een nieuwe weg, een nieuwe toekomst die nog onzichtbaar is door het `Oranje´gordijn. Emoties en gevoelens (2e chakra heeft de kleur oranje en van emoties en gevoel) spelen hierbij ook een rol.

De biljartballen staan voor het jaartal van de troonswisseling: 2 0 13.   De vlag staat klaar, hier nog opgerold. Maar er zijn ook schaduwen te zien. Tenslotte is deze troonswisseling ook een beetje overschaduwd door de trieste gebeurtenis in de koninklijke familie. De afwezigheid van een geliefd gezinslid, die gemist wordt, werpt zijn schaduw en staat ´achter´ het gordijn, wat hierop nog een beetje open is gelaten….  Een nieuw tijdperk voor Nederland breekt aan met een  ´koning´ Een weg in een zeer snel veranderend ´landschap´ die nog omsloten is door een gordijn. De toekomst is voor ieder nog onzichtbaar.

Dit schilderij is opgenomen in het droomboek voor de koning: ´mijn droom voor ons land´ op pagina 88.

Het origineel in de lijst is in het bezit van het koningspaar,

Het origineel, ingelijst zie hieronder:

Troonswisseling ingelijst

Klik hier voor het schilderij ‘life is a chessgame’

Advertenties

Reageren mag hier:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s